Bra hälsa börjar i köket

Att bra hälsa börjar i köket är de flesta överens om. Även om vårt liv i övrigt påverkar en hel del är det vad vi stoppar i oss som förmodligen är det viktigaste. Alla som har försökt gå ner i vikt vet till exempel att det inte spelar stor roll hur mycket vi rör på oss om vi inte ändrar på kosten. Små förändringar av kosten gör däremot en hel del. Uttrycket att ”Du är vad du äter” stämmer bra.

Utrustning som underlättar

När du har bra utrustning går det mycket lättare att göra nyttig mat och då blir det även roligare. När du behöver skiva grönsaker, potatisar eller annat är det inget som slår en mandolin. Med en sådan får du perfekta skivor i den tjocklek du vill ha och det går dessutom fortare än om du använder en kniv.

Bra knivar är ändå en nödvändighet när du ska laga mat. Dåliga knivar gör matlagningen tråkig och det är även lättare att skada sig på dem. Det finns flera olika sorter som kan vara bra att ha, exempelvis en grönsakskniv, en filékniv eller en allroundkniv som ser ut som en blandning av flera olika knivsorter. En allroundkniv är bra om du exempelvis ska flytta hemifrån och inte kan skaffa flera olika. Annars är den bästa kniven för matlagning en kockkniv. De finns i flera olika storlekar samt med olika slipningar. Med lite träning kan du använda dem till nästan alla uppgifter.

Annat som är bra när du vill ha ett hälsosammare liv är en råsaftcentrifug eller någon typ av blender för att kunna göra goda och nyttiga drinkar. Det är lätt att hitta suverän köksutrustning online och shoppa i lugn och ro.

Även om det finns många åsikter om vad vi bör äta är alla överens om att vi behöver äta mindre kött och mer grönsaker för att få en bättre hälsa. Det behöver inte vara krångligt. Börja med att alltid täcka halva tallriken med grönsaker och skaffa dig sedan bättre vanor undan för undan.

 

About