Första stegen mot en bättre hälsa

Att börja resan mot en bättre hälsa är aldrig för sent att göra. Men samtidigt bör man inte försöka förändra allt på en och samma gång. Stegvis förändring är mycket enklare att hantera och ökar chansen att man fortsätter hålla sig till det.Medan hälsa oftast ses ur perspektivet av kost och träning finns det även andra aspekter som är viktiga att tänka på. Här så tittar vi dock på det som lägger grunden för allt annat.

Röra på sig regelbundet

Regelbunden motion är en av de absolut bästa sakerna vi kan göra för vår hälsa. Börja lätt med att ta promenader så många dagar i veckan som möjligt och prova därefter att antingen gå lite längre sträckor eller öka tempot något. Titta gärna på några grundläggande styrketräningsövningar som kan utföras i hemmet utan några redskap.

Förbättra kosten

Att ändra sina kostvanor är något många har svårigheter med. Men som tidigare sagt behöver man inte ändra allt på en gång. Planera istället några mer hälsosamma måltider varje vecka. Rikligt med grönsaker och andra näringsrika ingredienser. Med tiden kommer det bli lättare och lättare att göra dessa måltider och man kan börja inkludera fler av dem varje vecka. Förbered gärna ett enkelt matschema veckan innan så minskar risken att man faller tillbaka i gamla kostvanor.