Grundläggande kunskaper

Att ha kunskaper inom olika områden är aldrig betungande, har man väl lärt sig något så har man det med sig och grundläggande kunskaper inom olika områden är något som vi alla skulle behöva kunna. HLR till exempel, hjärt- och lungräddning som verkligen kan rädda liv och som man kan tycka borde vara obligatoriskt kunskap som alla borde kunna.

Fler och fler hjärtstartare kommer ut i offentligheten och detta är ju en grymt bra initiativ från kommuner bland annat. Fler och fler arbetsgivare skaffar hjärtstartare och tillbehör online så att man står väl förberedd på arbetsplatsen om olyckan skulle vara framme. Det finns också utbildningar att köpa där det kommer erfarna utbildare och utbildar på plats på företaget.

Alla kunskaper som räddar liv borde premieras på något sätt av staten, lägg det på skolschemat och låt företagen bli subventionerade genom att utbilda sin personal. Den kunskapen kan vara ovärderlig vid en olycka eller om man kommer först till en olycksplats.

De moderna hjärtstartare är riktigt enkla att använda, det är bara att starta den och följa de instruktioner du får från hjärtstartaren, behöver du göra hjärtkompression så är det ett par saker som du bör tänka på. Här hittar du bra information om hur du ska gå tillväga.

Ring 112 det första du gör innan du börjar med HLR, finns någon annan person som kan ringa så är det absolut bättre. Ju fortare hjärt- lungräddning kommer igång desto bättre är det då möjligheterna till överlevnad kommer att öka med två till tre gånger då HLR sätts igång. Du kan även få tips och råd inom HLR av den som svarat på 112 om du känner dig osäker på något.

About