Hälsosamma drycker

Hösten är här och det innebär för många att dricka mysiga och varma drycker. Men det är lätt hänt att hamna i dåliga vanor. Att börja dricka för mycket koffein eller socker som till slut påverkar dig negativt. Därför kan det vara bra att byta ut de vanliga varma dryckerna som kaffe och svart te till något hälsosammare istället. Idag finns det dessutom ett stort utbud med hälsosamma drycker i olika smaker att välja mellan.

Matcha och grönt te

Matcha är en sorts grönt te faktiskt, men det är gjort på speciella teblad som till skillnad från annat grönt te påverkar dig aningen annorlunda. Det är allmänt känt att grönt te är nyttigt med mycket antioxidanter och mindre koffein än i svart te. Matcha däremot innehåller mer mängd koffein men dessutom ett ämne kallat l-theanin. L-theanin gör att koffeinkicken inte blir lika aggressiv och varar en längre tid. Utöver det innehåller dessutom Matcha väldigt mycket vitaminer och näringsämnen. Beställ på nätet, och prova något recept med Matcha i, det går dessutom att baka med Matcha.

Hälsosamma Latte

Matcha är ett perfekt te att göra en hälsosam latte med som kan ersätta din cappuccino. Du tillreder alltså Matcha-teet som vanligt och tillsätter därefter skummad mjölk. Se fullt recept här.